Čokoládové suflé

Co může být lepší tečkou za slavnostním jídlem, než bábovička plná horké čokolády, která se přímo rozpouští na jazyku? Jakmile toto suflé jednou vyzkoušíte, budete ho chtít pořád dokola.



Suroviny:


 
máslo 40 g + na vymazání formiček
cukr krupice 100 g
hladká mouka 2 lžíce
čerstvá vejce, bílky a žloutky zvlášť 3 ks
moučkový cukr na posypání


Postup:
 

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem.

 

2. V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit.

 

3. V jiné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.

 

4. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně.

 

Formičky dejte na pekáč, vložte je do trouby a pečte 9–10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.


Přejeme Vám dobrou chuť


Čokoládové suflé, Foto: Česko vaří s Pohlreichem
 

Odeslat článek známému   Vytisknout